smartly performance

Smartly Performance

Smartly Performance

Binnen performance marketing, maar onder andere ook social media advertising spelen creatie en data een grote rol. Binnen de reguliere Ad manager van Meta (en andere social platforms) is het echter niet mogelijk om zeer uitgebreide campagnes op te zetten. Alles is relatief simpel opgebouwd en dit is vaak ook fijn. Alleen zien we dat de simpliciteit ook problemen met zich meebrengt, met name voor retailers. Om die reden vandaag een korte blog over Smartly en hoe dit helpt om de Social performance te verbeteren.

Smartly, een geavanceerd techplatform, biedt adverteerders demogelijkheden die essentieel zijn voor adverteerders die gebruik willen maken van complexere set-ups in Meta. Op die manier haal je net wat meer uit je social campagnes.

Wat is Smartly?

Voordat we dieper ingaan op waarom Smartly zo waardevol is, is het belangrijk om te begrijpen wat het precies is. Smartly is een geavanceerd advertentieplatform dat adverteerders in staat stelt om op een effectieve en efficiënte manier digitale advertentiecampagnes te beheren en te optimaliseren. Het platform maakt gebruik van AI en ML om advertenties te personaliseren en te optimaliseren voor maximale impact. Smartly koppel je gemakkelijk aan de Meta Business Manager en maakt het gebruik hierdoor super simpel. Ondanks dat er wel specialistische kennis voor benodigd is. Smartly is complexer dan Meta zelf en het is daarom belangrijk om goede mensen hiervoor in te zetten.

Wat zijn de voordelen voor je performance?

  1. Geavanceerde Targeting en Personalisatie: Binnen het Meta advertising ecosysteem is het belangrijk om de juiste doelgroep te bereiken (ondanks dat er vaak breed getarget wordt). Smartly biedt geavanceerde targetingmogelijkheden op basis van demografische gegevens, gedrag, interesses en zelfs koopintenties.
  2. Dynamische Advertenties: Waar het binnen Meta enkel mogelijk is om statische advertenties te maken, stelt Smartly adverteerders in staat om dynamische advertenties te creëren. Dit betekent dat de inhoud van de advertentie automatisch wordt aangepast aan de kenmerken en interesses van de gebruiker. Voor (retail-)adverteerders is dit van onschatbare waarde, omdat het hen in staat stelt om producten te tonen die specifiek interessant zijn voor elke individuele consument. Voorbeelden hiervan zijn: retargeting op basis van productviews, het aftellen binnen advertenties. Let er wel op dat je maximaal 1.000 dynamische advertenties live kan hebben staan in je account.
  3. Optimalisatie op Schaal: Binnen digital marketing is automatisering een belangrijke driver, zo ook binnen Smartly. Smartly maakt gebruik van geautomatiseerde optimalisatietechnieken om campagnes voortdurend te monitoren en aan te passen op basis van prestatiedata. Dit zorgt ervoor dat adverteerders hun budgetten efficiënter kunnen inzetten en betere resultaten kunnen behalen. Denk bijvoorbeeld aan budget-pools.
  4. A/B-Testen en Inzichten: Het Smartly platform biedt uitgebreide mogelijkheden voor A/B-testen, waarbij verschillende elementen van een advertentie worden getest om te bepalen welke de beste resultaten oplevert. Dit stelt adverteerders in staat om hun creatieve strategieën voortdurend te verfijnen en te verbeteren op basis van concrete gegevens.

Waarom zou je Smartly niet gebruiken voor performance

Als je kijkt naar de huidige voordelen van Smartly zou je zeggen dat het een logische keus is, om dit ook te gebruiken. We zien echter ook dat Smartly een vrij dure tool is. Doordat je het gehele advertentieaccount van Meta koppelt aan Smartly betaal je vanaf dan ook een afdracht voor alle ad spend. Ongeacht of de functionaliteiten van Smartly gebruikt worden (advies: 1 account voor Smartly campagnes en 1 voor niet-Smartly camapgnes). Maak daarom goed inzichtelijk wat de toegevoegde waarde is van Smartly. Dat kan meerdere redenen hebben, maar de meest gebruikelijke zijn performance verbetering en tijdsbesparing. Als dit opweegt tegen de kosten van Smartly is het zeker een mooie aanvulling op de regulier social platforms. Heb je hulp nodig? Wij krijgen graag met je mee. Neem contact met ons op voor een gratis audit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven