display advertising

Display Advertising: Hoe zet je dit effectief in?

In het huidige landschap is media steeds meer gefragmenteerd. Het is dus zaak om voldoende informatie te hebben over elk kanaal om de juiste mix te bepalen. Een van die kanalen is display advertising. Dit zijn banners die op het open web geplaatst worden en dit wordt vaak gedaan via programmatic advertising. In deze blog gaan we kort in op het kanaal en wat de voordelen voor jouw kunnen zijn. Daarnaast geven we een aantal tips hoe je dit slim kunt inzetten in de DSP.

Wat is display advertising?

Display advertising verwijst naar het plaatsen van visuele advertenties, zoals banners of afbeeldingen op websites. Deze worden geplaats in apps en andere online platforms. Display wordt ingezet om de aandacht van gebruikers te trekken en hen te betrekken bij een merk, product of dienst. Deze advertenties worden vaak weergegeven op strategische posities op webpagina’s en zelfs binnen de content zelf. Display advertising wordt gebruikt om merkbekendheid te vergroten en de doelgroep te bereiken op basis van targetingmethode. Het doel is niet alleen om directe conversies te genereren, maar ook om een blijvende indruk achter te laten en potentiële klanten te beïnvloeden gedurende hun online ervaring.

Display advertising

Display advertising is geen last-click kanaal

Display advertising wordt vaak niet beschouwd als het ideale kanaal voor het genereren van directe last-click conversies. In plaats daarvan dient het als een platform om merkbekendheid te vergroten of interesse te wekken. Het draait allemaal om het creëren van een aanwezigheid in de digitale ruimte waar potentiële klanten zich bevinden. Door middel van sterke banners en rich media kunnen adverteerders een CTA laten zien en de aandacht van gebruikers trekken. Dit kan later leiden tot conversies, maar kan beter ingezet worden voor awareness en prospecting doelstellingen.

Hypergerichte Targeting voor Elke Doelgroep

Een van de meest overtuigende redenen om display advertising te omarmen, is de rijke variëteit aan targetingopties die beschikbaar zijn. Of het nu gaat om zakelijke klanten (B2B) of consumenten (B2C), display advertising kan worden afgestemd op specifieke demografische gegevens, gedragskenmerken en interesses van de doelgroep. Deze targeting stelt adverteerders in staat om hun boodschap te presenteren aan mensen die wellicht geïnteresseerd zijn. Voor de B2B is het gebruik van brede doelgroepen niet interessant, maar kan er bijvoorbeeld een titel van Vakmedianet.nl of FD Media groep gekozen worden. Bij B2C kan er gebruikgemaakt worden van de DSP data of kan er samengewerkt worden met Nederlandse publishers zoals DPG en Mediahuis.

Samenwerking met Kwalitatieve Publishers

De keuze van de publishers waarop je jouw display advertenties plaatst, is van cruciaal belang. Samenwerking met gerenommeerde uitgevers zoals DPG, Mediahuis of Talpa verhoogt niet alleen de geloofwaardigheid van je advertenties, maar biedt ook een hogere mate van vertrouwen en transparantie aan je doelgroep. Het plaatsen van advertenties op betrouwbare websites maakt de kans op succes groter.

Tips voor Effectieve Display Advertising

Mocht je Display Advertising willen inzetten is het van belang om goede specialisten in te zetten. Wij schreven recent ook een blog over het verschil tussen kwalitatieve traders en traders die meer sturen op kwaliteit. Dit is een belangrijk aspect binnen het kanaal. Daarnaast lichten we kort wat tips toe voor het opzetten van campagnes.

  • Inclusion boven exclusion: Gebruik een strikte inclusion list in plaats van een exclusion list om de focus te leggen op hoogwaardige plaatsingen die aansluiten bij je merk en doelgroep. Dit minimaliseert het risico van misplaatste advertenties.
  • Uitdagen van Google Doelgroepen: Google doelgroepen kunnen handig zijn, maar het is belangrijk om ze uit te dagen en niet blindelings te vertrouwen. Dit helpt je om de controle over je targetingstrategie te behouden en de juiste doelgroepen te bereiken.
  • Gebruik van 3rd Party Tooling: Maak gebruik van tools zoals MOAT of DoubleVerify om de kwaliteit van je impressies te bewaken. Dit zorgt ervoor dat je advertenties worden weergegeven op betrouwbare en veilige online omgevingen.
  • Custom Algoritmes voor Optimaal Resultaat: Werk samen met je Demand Side Platform (DSP) om aangepaste algoritmes te creëren. Dit zorgt ervoor dat je DSP je doelen en strategie begrijpt en je advertenties efficiënter worden geoptimaliseerd.

Kortom, display advertising biedt een uitgebreid platform voor merken om op de context van gebruikers in te spelen, hen te betrekken en een blijvende impact te maken. Door hypergerichte targeting, samenwerking met hoogwaardige publishers en strategische aanpak kun je display advertising transformeren tot een krachtig instrument in je marketingarsenaal.

Mocht je nog geen goede specialist hebben of gewoon even willen sparren? Neem dan contact op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven